Τα "Μικρά Κλασσικά Εικονογραφημένα" κυκλοφορούσαν στα περίπτερα μέχρι τίς αρχές της δεκαετίας του '80.
Μετά τα αντικατέστησαν οι παιδικές σειρές στη έγχρωμη τηλεόραση και οι συσκευές βίντεο που είχαν αρχίσει να καθιερώνονται σε όλα τα σπίτια.

Ηταν άλλη μια έκδοση της "Ατλαντίς" των Αφών Πεχλιβανίδη.

Παραθέτουμε σαρώσεις απο εξώφυλλα καθώς και μερικές σελίδες απο το εσωτερικό τους.
Μια φορά και έναν καιρό..!!!

 
 

 

Τα παραπάνω εξώφυλλα και ιστορίες είναι ουσιαστικά μεταφορές στην ελληνική γλώσσα απο την πρωτότυπη αμερικάνικη έκδοση " Junior Classics Illustrated ".

Όπως στα "Κλασσικά Εικονογραφημένα" έτσι και εδώ υπήρξαν και εξ' ολοκλήρου ελληνικές παραγωγές με σκοπό τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων τίτλων.

Η εικονογράφηση του εσωτερικού αυτών των ελληνικών παραγωγών δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αμερικάνικα. Η εκπληκτική εξαίρεση είναι τα εξώφυλλα και οι ιστορίες που ζωγράφισε ο Π. Βαλασάκης. Πραγματικά ισάξιες αν όχι ανώτερες απο τις αμερικάνικες δημιουργίες..!!!

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά απο αυτά τα εξώφυλλα αν και λείπουν πολλά άλλα ακόμα πιο ωραία απο αυτά..!!! Περισσότερα εξώφυλλα με εικονογράφησε ο Βαλασάκης υπάρχουν στα "Κλασσικά Εικονογραφημένα"

   

 

Αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες του mycomics.gr κάνετε κλίκ δεξιά να δείτε σελίδες απο το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν " Ο Μολυβένιος Στρατιώτης" μια συγκινητική ιστορία Αγάπης για όλες τις ηλικίες...

Aς μην ξεχνάμε ότι η γνήσια παιδική φροντίδα και αγάπη απαιτεί η παιδική ιστορία να διαβαστεί στο παιδί απο τον στοργικό γονέα για να μοιραστούν μαζί τα έντονα συναισθήματα του παραμυθιού...Οι γονείς όμως μάλλον απουσιάζουν σήμερα λόγω "αυξημένων υποχρεώσεων"...Το παιδί ας βάλει να δεί μία ταινία.. μόνο του..