Τι να πει κανείς περισσότερο απ' όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον Σούπερμαν; H ανάγκη του ανθρώπου για μυθοπλασία, να του αρέσει να δημιουργεί μύθους με χαρακτήρες ηρωικούς και υπεράνθρωπους, είναι παλαιά όσο και ο Άνθρωπος. Αυτοί οι μύθοι εκφράσανε και εκφράζουν νοήματα, πόθους, ευχές και όνειρα πέρα από τη περιορισμένη και γεμάτη ελαττώματα ανθρώπινη ύπαρξη. Βοηθούσαν τους ανθρώπους ( και αυτούς που δημιουργούσαν τους μύθους αλλά και αυτούς που τους βίωναν έμμεσα από τις διηγήσεις ) να ονειροπολήσουν, να διασκεδάσουν, να ξεχαστούν, να παραδειγματιστούν, να προβληματιστούν αλλά και να εκπαιδευτούν.

Οι καιροί πέρασαν αλλά οι μύθοι εξακολουθούν να υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο υπάρχει ο Άνθρωπος. Στη σύγχρονη πλέον εποχή που η τεχνολογία επιτρέπει πλέον τη παραγωγή μύθων πέρα από κάθε όριο φαντασίας, ο Σούπερμαν εξακολουθεί να είναι ο ήρωας που με απλά σκίτσα γέμισε τις σελίδες ενός αμερικάνικου κόμικ το 1938, για να εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου στον δημοφιλέστερο φανταστικό ήρωα όλων των εποχών...κάτι ενδιάμεσο (για την ανθρώπινη νόηση ειδικά των μικρών παιδιών..!!! ) μεταξύ του Θεού και του Ανθρώπου...

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα " Καλύτερα Κόμικς " στο τεύχος ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΑ #3 το 1961 σαν Υπεράνθρωπος και αμέσως μετά μερικά τεύχη σαν Σούπερμαν.

Παραθέτουμε την πρώτη αυτή εμφάνιση του Σούπερμαν στην Ελλάδα που ολοκληρώθηκε σε τρεις συνέχειες. Επίσης άλλη μια ιστορία από τα ΔΥΝΑΜΙΚΑ #111 αυτή τη φορά σε κοινή εμφάνιση με τον Νυχτερίδα ( BATMAN )

Όλοκληρωμένες Ιστορίες απο τα "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΞ" της δεκαετίας του '60!!!
Σελίδα 1
Σελίδα 1
Σελίδα 1
Σελίδα 2
Σελίδα 2
Σελίδα 2
Σελίδα 3
Σελίδα 3
Σελίδα 3
Σελίδα 4
Σελίδα 4
Σελίδα 4
Σελίδα 5
Σελίδα 5
Σελίδα 5
Σελίδα 6
Σελίδα 6
Σελίδα 6
Σελίδα 7
Σελίδα 7
Σελίδα 7
Σελίδα 8
Σελίδα 8
Σελίδα 8

 
Παρακάτω βλέπουμε τη μεταγενέστερη σειρά ελληνικών εκδόσεων του SUPERMAN απο τίς εκδόσεις "Ψαρόπουλος" που ξεκίνησε το 1978 και ήταν δεκαπενθήμερη. Σαν δεύτερη συμπληρωματική ιστορία οι εκδότες διάλεξαν τη Θαυμαστή Αμαζόνα Ντιάνα, γνωστή σαν WONDER WOMAN. Επίσης κυκλοφόρησαν και 4 τεύχη BATMAN.

Οποιος γνωρίζει και ξέρει τα DC comics λίγο θα του χρησιμέψουν τα παρακάτω. Τα σχόλια του mycomics.gr απευθύνονται στον επισκέπτη που δεν τα ξέρει ή που γνωρίζει λίγα και θέλει με συντομία να μάθει κάτι παραπάνω.

Φτάσαμε στο 2008 και πλέον έχει επέλθει τόσος κορεσμός και ανελέητος βομβαρδισμός απο ταινίες φαντασίας και διασκευής ηρώων κόμικς στον κινηματογράφο που πλέον ο νεοφερμένος φίλος των κόμικς να μην προλαβαίνει να χαρεί την ιδιαιτερότητα και γοητεία του κάθε project στην πρωτότυπη μορφή του που είναι τα κόμικς. Παρ'όλο που μπορεί να έχει την καλή διάθεση να ασχοληθεί, τα καταφέρνει μάλλον επιδερμικά και φευγαλέα λόγω του μεγάλου όγκου της προσφερόμενης μυθολογίας και του λίγου χρόνου που είναι διαθέσιμος (χαρακτηριστικό σημάδι των καιρών μας). Μπορεί να ειπωθεί ότι έχει επέλθει μια ισοπέδωση και μία απαξίωση γιατί ισχύει το: too much - too fast.
Δεν ήταν έτσι πάντως τα πράγματα. Πρίν λοιπόν απο την παρούσα επέλαση της τεχνολογίας, του καταναλωτισμού, της εξελιγμένης γνώσης και των γρήγορων ρυθμών, εδώ στη μικρή Ελλάδα, σαράντα χρόνια και βάλε πρίν, ήρθαν τα DC comics. Οι εκδόσεις " Ατλαντίς " των αδελφών Πεχλιβανίδη έχοντας ήδη καινοτομήσει με το να φέρουν τα "Κλασσικά Εικονογραφημένα", τα Μικρά Κλασσικά και τούς ήρωες των Disney και Looney Tunes με τα Γέλιο και Χαρά στην μεταπολεμική Ελλάδα τής δεκαετίας του '50, φέρνουν το 1961 τούς ήρωες των σημερινών DC comics. H τίτλος της έκδοσης ήταν "Τα Καλύτερα Κόμικς".
Σε μιά εποχή όπου ο άνθρωπος δεν είχε πάει ακόμα στο φεγγάρι, η τηλεόραση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, το video, οι computers και τα DVD ήταν απλά εκτός ορίων λογικής, ο κινηματογράφος πρωτόγονα ασπρόμαυρος, αυτή η απόλυτα προσεγμένη έκδοση ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα ήταν μια πραγματική επανάσταση. Τίτλοι της DC comics (που ονομαζόταν τότε "National Comics Publications Inc ") με θέματα ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που ήταν το κυρίως περιεχόμενο των "Καλύτερων Κόμικς".
Οι συχνά φιλοξενούμενοι υπερ-ήρωες οι: "Υπεράνθρωπος" στα πρώτα τεύχη και μεταονομασμένος στο πιο εύηχο και θρυλικό "Σούπερμαν" ( Superman ), o "Nυκτερίδας" ( Batman ) μαζί με τον Ρόμπιν το παιδί θαύμα, o "Παράξενος Αδάμ" ( Adam Strange ), ο καλύτερος φίλος του Σούπερμαν Τζίμυ Όλσεν, ο Τόμυ ο Αυριανός ( Τommy Tomorrow ), το "Πράσινο Βέλος" ( Green Arrow ), ο "Εξερευνητής του Διαστήματος" ( Space Ranger ), το "Υπερ-κορίτσι" ( Supergirl ), ο Υδατάνθρωπος ( Aquaman ), το Γεράκι και η συντροφός του Γερακίνα ( Hawkman, Hawkgirl ). Απο μία φορά εμφανίστηκαν η "Εκπληκτική Περίπολος" ( Doom Patrol ) και το "Συνδικάτο της Νεμέσεως" ( Justice League of America ).
Τα Καλύτερα Κόμικς" συνεχίστηκαν για τρία χρόνια σε εβδομαδιαία τεύχη και ξαφνικά σταμάτησαν τo 1963. Η φτωχή αγορά της τότε Ελλάδας φαίνεται οτι δεν μπόρεσε να στηρίξει τη ακριβή για τα τότε δεδομένα αυτή έκδοση που παραμένει ακόμα και σήμερα θρυλική και άκρως συλλεκτική. Απο τότε οι ήρωες της DC comics ξαναεμφανίστηκαν το 1980 απο τις εκδόσεις " Τάσος Ψαρόπουλος " με ήρωες τους Superman και Βatman στοι επίκεντρο και για πρώτη φορά τη "Γυναίκα Θαύμα" ( Wonder Woman ) και "Πράσινο Φανάρι" ( Green Lantern ) σε δικές τους σειρές που συμπλήρωναν τούς πρώτους. Μετά απο τέσσερα περίπου χρόνια σταμάτησε και αυτή η έκδοση.
Οι εκδόσεις "Πέργαμος" εξέδωσαν πάλι τον Superman γύρω στο 1996 που συνέπεσε με τον θάνατο του στη πάλη με τον Doomsday και η "Modern Times" δημοσίευσαν ιστορίες του Batman. Mετά και το τέλος αυτών των εκδόσεων μετά απο τέσσερα χρόνια περίπου, οι εκδόσεις " Anubis " εξέδωσαν στα τέλη του 2005 το " DC Univerce " με περιπέτειες των  Superman και Batman στην αρχή και άλλων ηρώων στην συνέχεια, με πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης και συνολικής επιμέλειας.
Καλό είναι κανείς να ασχολιέται και με τα πρωτότυπα αμερικάνικα μιάς και όλοι οι νέοι τώρα γνωρίζουν την αγγλική. Μόνο έτσι θα ανακαλύψουν  ενδιαφέρουσες ιστορίες και ήρωες μέσα από τα DC comics εκτός των όσων έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.
Εδώ στο mycomics.gr σας παρουσιάζουμε επιλεγμένες σαρώσεις (scans) απο DC comics όχι όπως θα περίμενε κανείς τόσο απο τούς απο τούς γνωστούς Superman και Batman, αλλά από αδημοσίευτες ιστορίες στα ελληνικά απο σχετικά πρόσφατες στο παρών και αλλά και μακρινές στο παρελθόν εκδόσεις από τα πρωτότυπα αμερικάνικα. Σκοπός μας ο τυχαίος επισκέπτης που δεν γνωρίζει ιδιαίτερα τα DC comics να τα γνωρίσει και να του αφήσουν καλές εντυπώσεις !!!